Idag blev det min smarriga knäckiga rabarberpaj, men jag gjorde den i portionsform denna gång. Jag älskar när man får en egen liten form med paj, känns liksom lite extra lyxigt! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Knäckig paj med rabarber, 6 portioner Pajdeg: 150 g smör 2 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 0,5 dl vispgrädde 3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Fyllning: 300 g rabarber 2 msk strösocker 0,5 msk maizenastärkelse Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena. Fördela dem i 6 pajformar. 3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. 4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen. 5. Fördela smeten över rabarbern i formarna. 6. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, tills pajerna är gyllenbruna. 7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass! Vill du göra egen vaniljglass så har jag ett toppenrecept här: Vaniljglass Eller varför inte den supergoda råkrämen! Den hittar du här: Råkräm