Knäckig smulpaj med choklad och päron! Ni hör ju, helt underbart gott! Jag testade att skoja till en vanlig knäckig paj med lite choklad och kokos i smulet och det blev verkligen toppengott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Knäckig päronpaj med choklad Knäckig smulpaj: 150 g smör 2 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 0,5 dl vispgrädde 1,5 dl havregryn 1,5 dl kokos 1,5 dl vetemjöl 2 msk kakao 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Fyllning: 500 g päron (4-5 st.) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skala och skiva päronen och lägg i en pajform på cirka 24 cm i diameter. 3. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösocker, sirap och vispgrädde. 4. Blanda ner havregryn, kokos, vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör till en jämn smet. 5. Fördela smeten över päronen i formen. 6. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter tills päronen är mjuka. 7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass! Man kan eventuellt ringla lite choklad över vid servering. Vill du ha fler goda recept på paj så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer