Äntligen har jag bakat årets första knäckig rabarberpaj! Pajernas paj och min absoluta favorit! Denna gång gjorde jag en vaniljsemifreddo till, det perfekta tillbehöret om du inte kan välja mellan glass eller rårörd vaniljsås.Jag gjorde även en video där du enkelt kan följa med och baka steg för steg som du ser här nedan: För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfikaoch Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaHär kan du se videon där jag gör semifreddo och bakar knäckig rabarberpaj:Knäckig rabarberpaj med semifreddo, 6 portionerVaniljsemifreddo:2 ägg3 dl vispgrädde2 msk strösocker1 msk vaniljsockerKnäckigt pajtäcke:150 g smör2 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 dl vispgrädde3 dl havregryn1,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulver0,5 tsk saltFyllning:300 g rabarber2 msk strösocker0,5 msk maizenastärkelseGör så här:1. Separera äggen, vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden rätt fast.2. Vispa samman äggulor, strösocker och vaniljsocker.3. Vänd samman äggvitor, vispgrädde och ägguleblandningen och bred ut i en form och ställ i frysen minst en timme.4. Sätt ugnen på 175 grader.5. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter.6. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde.7. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.8. Fördela pajtäcket över rabarbern i formen.9. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.10. Låt pajen svalna något och servera med vaniljsemifreddon. Vill du ha fler recept med rabarber så hittar du massor av läckra recept här: Baka med rabarber