Peach cobbler är som en blandning mellan klassisk paj och mjuk kaka, enkelt och så gott! Här är en variant med persika men det går utmärkt att variera med olika frukter och bär! Jag hade i lite färsk mynta som passade riktigt bra ihop. Jag använde färska persikor men det går utmärkt att använda på burk om man inte hittar. Då kan man skippa steg ett och bara blanda med hackad mynta. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Persikopaj "Peach cobbler", 6 portioner Fyllning: 500 g persika 0,5 dl strösocker 0,5 dl vatten 1 msk citronjuice 2 msk hackad färsk mynta Degen: 4 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 0,5 tsk salt 100 g smör 1 dl mjölk 1 ägg Gör så här: 1. Skala och skiva persikorna i mindre bitar. Koka upp vatten med socker och citronjuice till en sockerlag. Dra av från värmen och blanda i hackad mynta. Vänd ner persikorna i den varma lagen och låt stå 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 200 grader. Fördela persikorna + lagen i en pajform på cirka 22 cm i diameter. 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke till degen. Tillsätt smöret i bitar och arbeta med fingertopparna för att fördela smöret till en smulig deg, 4. Tillsätt mjölk och ägg och arbeta snabbt ihop till en lös deg. 5. Klicka degen jämnt över hela fyllningen. 6. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter tills den har fått fin färg. 7. Servera ljummen med vaniljsås. Vill du ha fler recept på pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer