Det här är en riktigt enkel paj som smakar gudomligt gott! Rabarberpaj med dulce de leche och havresmul. Tillsammans med lite vaniljglass är det här en riktig rabarberdröm! Jag kallar den rabarberkolapaj, MUMS! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Rabarberpaj med dulce de leche, 4 portioner 300 g rabarber 1 msk strösocker 1 msk vatten 1 burk dulce de leche Havresmul: 0,5 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 50 g smör Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skölj och skiva rabarbern. Lägg rabarbern i en stekpanna eller kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt koka upp och sjuda rabarbern tills den är lite mjuk. 3. Tillsätt dulce de lechen, rör om och låt allt få ett uppkok. Fördela fyllningen i fyra portionsformar eller i en stor form. 4. Blanda socker, vetemjöl och havregryn i en skål. Tillsätt smöret och smula samman. 5. Fördela smult över fyllningen och baka mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills smulet fått en fin färg. 6. Serveras ljummen gärna tillsammans med vaniljglass. Det här var bara en idé jag fick, att göra en riktigt enkel rabarberpaj med dulce de leche. Den blev verkligen vansinnigt god! Varför man kokar ihop allt innan är för att rabarbern ska bli genombakad, om man bara blandar ihop det så vätskar sig rabarbern och det ser ut som att fyllningen skurit sig. Vill du ha fler recept med rabarber så hittar du massor av mina recept här: Baka med rabarber