Här är ett riktigt enkelt och fantastiskt gott recept på rabarberpaj med smuldeg! Det bästa med det här receptet är att du kan göra den både glutenfri och mjölkfri genom att byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, och smör mot mjölkfritt margarin. Bara att välja och vraka efter vem du ska bjuda :) Ska du göra den glutenfri, tänk på att använda glutenfria havregryn. Pajen på bilden är gjord på glutenfri mjölmix. Smulpaj är verkligen en klassiker som aldrig är fel! Vill du ha fler tips på goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer Rabarberpaj med smuldeg, 6 portioner Fyllning: 400 g rabarber , ca 4 stjälkar 1 msk majsstärkelse 0,5 dl strösocker Smulpaj: 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix 0,5 dl strösocker 150 g smör eller mjölkfritt margarin Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, majsstärkelse och socker i en pajform. 3. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. 4. Fördela degen över rabarbern. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min. 6. Servera gärna med vanilsås, recept hittar du här: Rårörd vaniljsås Majsstärkelsen används för att fånga upp all vätska från rabarbern och gör fyllningen sådär magiskt krämig! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!