Idag har jag bakat ihop ett bananbröd som både är gluten, socker och laktosfritt. En kompis till mig bakar och lagar mat "Paleo" som betyder ursprungsmat eller stenålderskost, helt enkelt innan jordbruket hade kommit igång. Hon gör alltid en massa goda bakverk och jag blev sugen att testa lite själv! Kan väl motvilligt säga att allt bakande har satt sina spår, så lite nyttigt mellanmål passar utmärkt just nu! Brödet smakade ljuvligt gott och var riktigt saftigt! Helt klart något jag kommer att göra igen! Ingredienser 2 stora mogna bananer 2,5 dl mandelmjöl 2,5 dl hasselnötmjöl 3 ägg 4 msk kokosolja 2 msk krossat linfrö 6 torkade dadlar 1 msk citronsaft 1 tsk kanel 1 tsk bikarbonat Bruna bananer = Bra bananer :) Gör såhär: 1. Mosa bananerna, blanda i finhackade dadlar, citronsaft, kokosolja och ägg 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål för att fördela bikarbonaten 3. Blanda till sist ihop alla ingredienser till en smet 4. Grädda i en smord form, gärna en siliconform i 50 minuter på 175 grader. Dadlarna ger en naturlig sötma Såhär såg smeten ut innan den åkte i ugnen