Denna månad är jag med i en bloggutmaning som heter Månadens gröna där vi uppmuntrar till mer vegetarisk matlagning. Temat för månaden kommer ifrån bloggen Blomster och Bakverk som drivs av fina Anneli Andersson, och temat är P, som i potatis, purjolök, påsk eller som jag tolkar det = Paleo :) Jag ville göra en god chokladbollstårta á la paleo. Jag har gjort en hel del paleobollar, men aldrig en tårta. Det som blev otroligt gott med denna var att jag inte mixade ingredienserna, så det är riktigt crunch i den! Vill du ha mer inspiration till vegetarisk matlagning kan du följa månadens grön på facebook här: Månadens gröna, eller Instagram @manadensgrona Chokladbollstårta paleo, 8 bitar 200 g färska urkärnade dadlar 0,5 dl smält kokosolja 2 dl solrosfrön 2 dl mandelmjöl 2 dl kokosflingor 1 dl kakao 2 msk starkt kaffe 1 tsk vaniljpulver 1 krm salt Dekoration: Kokosflingor Bär eller frukt Gör så här: 1. Mixa eller mosa samman de urkärnade dadlarna med den smälta kokosoljan. 2. Tillsätt solrosfrön, mandelmjöl, kokosflingor, kakao, kaffe, vaniljpulver och salt och blanda ihop till en jämn deg. 3. Tryck ut degen i en form på cirka 15 cm i diameter och låt stelna i kylen minst en timme. 4. Rulla kanterna i kokosflingor och dekorera med bär eller frukt. Chokladbollstårta paleo är verkligen hur enkel som helst att göra, och det är otroligt gott! Den blir alldeles lagom söt och smakar mycket choklad, precis så som man vill att det ska smaka! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Det var alldeles perfekt att ta en sådan här bit till mellanmål! Vill du ha fler tips på vad du kan baka paleo så hittar du alla mina recept här: Fredriks paleo Bland annat den här paleobrownien... Så himla god och enkel att göra! Receptet hittar du här: Paleobrownie Hoppas du blir sugen att testa denna, för jag kan lova dig att du inte kommer att bli besviken! Perfekt att servera med lite färsk frukt eller lite bär!