Det här är ett av mina allra bästa recept som jag använder ofta med lite olika variationer. En riktigt saftig chokladkaka paleo som smakar mycket choklad och är alldeles perfekt söt av dadlarna. Jag vet att många bli oroliga så fort man skriver dadlar, men jag lovar dig, den här smakar inte dadlar, utan bara härlig choklad! Jag har testat den här kakan på barn i olika åldrar, de är ju oftast de som är mest kritiska. Om man inte säger att den är glutenfri, mjölkfri och sockerfri/utan vitt socker så ÄLSKAR de den här kakan! Av någon anledning så är det många barn som blir skeptiska så fort man säger att det är något som är glutenfritt :) Chokladkaka paleo 100 g, (10-12) färska dadlar 3 ägg 0,5 dl smält kokosolja 1 dl mandelmjöl 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 1 krm salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Klä en form på ca 15 cm i diameter med bakplåtspapper , det går bra med en större form också, men sänk baktiden då, eller dubbla receptet. 3. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med äggen och kokosoljan. 4. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt. Mixa ihop detta med äggen till en jämn smet. 5. Fyll formen med smeten och baka mitt i ugnen cirka 20 minuter. 6. Låt svalna och servera gärna med lite kokosgrädde och färska bär! Jag använder en hög måttkanna och en mixerstav när jag gör den här kakan. Det går verkligen blixtsnabbt att mixa ihop allt! Perfekt kaka att bjuda på om du har någon gäst som t.ex är glutenallergisk. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Innan ugnen, helt underbart chokladig smet! Är du nyfiken på att baka mer paleo så hittar du alla mina recept här: Fredriks paleo Hoppas verkligen att du testar den här kakan, så himla enkel och fantastiskt god!