Idag var det dags att testa ett nytt Paleorecept! Det fick bli kanelbullar, och jag kan lova att de blev precis hur goda som helst! Det är inte samma konsistens som en kanelbulle, men smaken är precis lika god. Naturligt fria från gluten & laktos och inget tillsatt vitt socker. Ett hälsosammare alternativ till fikat! Jag hade i lite hackade valnötter och lite extra på toppen, då blir det lite extra krisp som är så gott! Ingredienser till 10 stycken Degen 2 tsk smält kokosolja 1 ägg 1 msk honung 1 tsk kardemumma 3,5 dl mandelmjöl 1 msk kokosmjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt Fyllning 1 msk kanel 5 färska dadlar finhackade 0,5 dl finhackade valnötter Pensling 1 ägg + lite hackade valnötter Gör så här: 1. Vispa ihop kokosolja, ägg, honung och kardemumma I en skål. 2. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och salt och blanda till en deg. Låt stå 5 minuter för att kokosmjölet ska sätta sig. Sätt ugnen på 175 grader. 3. Lägg ett bakplåtspapper på bänken och lägg degen på det. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen till en rektangel. 4. Ta bort ena bakplåtspapperet och fördela kanelen, dadlarna och valnötterna över rektangeln. Rulla ihop till en rulle. 6. Dela den i 10 lika stora delar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. 7. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite extra valnötter ovanpå. 8. Baka bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de har en fin färg. Ovan så ser du degen. Det var väldigt enkelt att kavla ut den, och rulla ihop. Se till att rulla tight bara så att fyllningen håller sig där den ska. Innan ugnen och efter. Det doftar kanelbullar i hela huset! Blir du sugen på att testa fler paleorecept så hittar du en mängd recept här: Fredriks Paleo