Att baka Paleo är verkligen både lätt, gott och bra för kroppen :) Perfekt som mellanmål eller något till kvällsfikat, så var det igår! Jag var lite småsugen på något och hittade på detta recept på Madeleinekaka. Hasselnötter, kardemumma och vanilj = en smakbomb! Är du mer nyfiken på paleo så finns det en mängd recept under kategorin Paleo! Alla är utan tillsatt socker, gluten och laktos. Ofta sötade med t.ex dadlar eller banan. Ingredienser: 150 g urkärnade färska dadlar 2 ägg 2 msk kokosolja 2 dl hasselnötsmjöl 1/2 tsk vaniljpulver 1/2 tsk nymalen kardemumma 1/2 tsk bikarbonat, eller 1 tsk bakpulver Gör så här: 1. Mixa dadlar, ägg och kokosolja med en stavmixer 2. Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en smet 3. Pensla formen med lite kokosolja 4. Fördela smeten i formarna, fyll dem till ca 3/4 5. Baka kakorna på 200 grader i ca 10-12 minuter Kan det bli enklare? [caption id="attachment_11706" align="alignnone" width="980"] Det är verkligen roligt att testa fram nya recept, och roligast är när man lyckas på första försöket och inte behöver göra om. Så blev det denna gång :)[/caption] [caption id="attachment_11707" align="alignnone" width="980"] Kakorna när de kommit ut ur ugnen. Om du inte har madeleineformar så kan du använda detta recept och göra t.ex muffins också. å behöver du bara öka ugnstiden lite. Ca 20-25 minuter på 175 grader[/caption] [caption id="attachment_11711" align="alignnone" width="980"] Madeleinekakor är perfekt i storlek för fika tycker jag![/caption]