Lyxiga chokladbollar rullade i rostade hasselnötter, kan det vara något till fikat kanske? :) Dessa är även 100% gluten, laktos och utan vitt socker, enbart naturliga ingredienser! Ingredienser: 12 färska urkärnade dadlar 2 dl hela osaltade cashewnötter 1 dl kokosflingor 4 msk kakao 3 msk smält kokosolja 1/2 tsk vaniljpulver Ca 50 gram hasselnötter till att rulla bollarna i Gör så här 1. Värm ugnen till 200 grader. Rosta de hela nötterna i en form i ugnen. Lägg nötterna i en kökshanduk och gnugga lite så att skalet går bort. Låt svalna och finhacka 2. Kärna ur och hacka dadlarna grovt 3. Mixa cashewnötter till ett pulver i en matberedare/mixer 4. Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar, är det för torrt så tillsätt lite extra kokosolja eller lite vatten. 5. Rulla degen till små bollar och rulla dem sedan i de rostade hasselnötterna