Vad sägs om en riktigt kladdig och fantastiskt god brownie!? Det bästa med den här är att den är naturligt glutenfri, mjölkfri och sötad med dadlar! Jag lovar, om du inte berättar det för någon när du serverar, så kommer ingen att veta att de i princip äter nyttigt, för den här är magiskt god!! Jag får alltid frågan om det smakar dadlar, och svaret är nej, den här smakar enbart massor av god choklad! Ibland är man bara sugen på något riktigt gott fika, men man kanske inte vill äta en massa socker. Det är då som jag brukar göra paleobakverk, för de är riktigt goda, inga konstiga tillsatser och framförallt, de är goda! Blir du sugen på att testa fler paleobakverk så hittar du massor här: Fredriks Paleo Ingredienser till 6 portioner Paleobrownie 10 färska dadlar 3 ägg 0,5 dl kokosolja 1 dl mandelmjöl 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 1 krm salt Vid servering: Kokosgrädde med lite vaniljpulver Jordgubbar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten form på ca 20x15cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Kärna ur dadlarna och mixa dem med äggen och kokosoljan. Jag brukar använda en mixerstav. 3. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt. 4. Mixa ner blandningen med ägg/dadlar till en härlig smet. 5. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. 6. Låt kakan vila 5 minuter i formen, ta sedan ur den och låt svalna helt. 7. Servera med kokosgrädde med lite vaniljpulver i och jordgubbar. Jag använder en liten ugnsform på 15x20 cm när jag gör min paleobrownie. Saknar du en sådan form så kan du altid fördela smeten i muffinsformar istället och korta ner tiden i ugnen till ca 10-12 minuter. Du hänger väl med Fredriks Fika på Instagram och Facebook? Instagram: @fredriksfika Facebook: Fredriks Fika Vill du testa en naturligt glutenfri smulpaj? Då är det här receptet något för dig! Recept: Glutenfri smulpaj Hoppas du testar dessa paleobrownies, de är både enkla att göra och ännu enklare att äta upp! :)