Paleomuffins med blåbär och citron är ett bra tips som mellanmål! Dessa är helt gluten och laktosfria och endast sötade med lite honung. Under min flik med paleorecept finns det fler recept för de som inte tål gluten och laktos. Jag äter ofta något av dessa recept som mellanmål, eller efter träning. Känns lite bättre i kroppen än att trycka en snickers :) Om du vill lära dig mer om vad paleo är eller vill testa att laga mat a la paleo så finns denna sida som är full med tips på både god och nyttig mat! Paleoskafferiet Ingredienser till 10 st 4,5 dl mandelmjöl 3 ägg 1 ½ dl frysta blåbär ½ dl honung 2 msk kokosolja 2 msk kokosmjöl 1/2 tsk bikarbonat Juice och skal från en citron ½ tsk vaniljpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Vispa upp äggen med kokosoljan, citronsaften, citronskalen och honungen 3. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål 4. Blanda samman de torra ingredienserna med äggvispet till en smet 5. Till sist blandar du i de frysta bären och rör om så de fördelas jämnt i smeten 6. Portionera upp i muffinsformar och baka ca 20-25 minuter i mitten på ugnen [caption id="attachment_2787" align="alignright" width="980"] Jag använder den finaste delen på ett vanligt rivjärn för att få av skalet av citronen. Skalet ger en rund och god smak av citron.[/caption] [caption id="attachment_2788" align="alignright" width="980"] Blanda i bären frysta, då får du små härliga blåbär i din muffins.[/caption] [caption id="attachment_2789" align="alignright" width="980"] Precis innan de for in i ugnen[/caption]