Tigerkaka var ett av mina första bakverk som jag gjorde helt själv som liten, och efter det så finns den alltid nära till hands när jag ska baka. Idag har jag dock testat att göra den a la Paleo :) Det blev en riktigt saftig och god mjuk kaka som endast är sötad med banan och lite dadlar, och självklart choklad! Paleo är naturligt gluten och laktosfritt, så denna kaka kan du alltid gör till fika om någon är känslig eller allergisk mot det. Ingredienser 2 stora mogna bananer 5 dl mandelmjöl 3 ägg 4 msk smält kokosolja 6 färska dadlar 1 msk citron eller limesaft 1 tsk bikarbonat 2 msk kakao Gör så här: 1. Mosa bananerna lite i en skål 2. Kärna ur dadlarna och lägg i skålen med bananerna. 3. Tillsätt, ägg, lime/citronsaften, kokosolja, bikarbonat och mandelmjöl, mixa allt med en stavmixer. 4. Ta ut ca 1/3 av smeten och blanda den med kakopulver 5. Smörj en form med kokosolja och "bröa" med kokosflingor 6. Fördela smeten och varva vanlig smet med chokladsmeten så att du får lite tigerränder 7. Grädda kakan i ca 45-50 minuter på 175 grader, låt kakan vila ett tag i formen innan du tippar upp den.