Älskar du choklad är detta tårtan för dig! Saftig söt botten och en hasselnötstryffel som är magiskt god! Det bästa är att denna tårta kan du äta med gott samvete :) Naturligt sötad med dadlar och lite honung, och helt gluten och mjölkfri! De rostade hasselnötterna och chokladen ger tårtan lite nutellasmak... mmmmm Paleobakning är verkligen något speciellt, det är så mycket gott man kan göra! Vill du har mer inspiration så kan du kika in på alla mina recept här: Fredriks Paleo Ingredienser är till en tårta på ca 15 cm i diameter, jag skulle säga att den räcker till minst 10 personer. Tårtbotten 15 dadlar 1 dl mandelmjöl 2 msk kokosolja 1 dl kakao 0,5 tsk vaniljpulver 1 krm salt Fyllning 2 dl rostade hasselnötter 1 dl kokosolja 0,5 dl honung 2 dl kakao 1 krm salt Garnera med: Färska bär Lite smält mörk choklad Gör så här: 1. Klä en liten springform på ca 15 cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Mixa dadlar, mandelmjöl, kokosolja, kakao, vaniljpulver och salt till en jämn deg. Tryck ut degen i botten på formen och ställ i kylen. 3. Rosta hasselnötterna både till fyllning och garnering på 200 garder mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de har en fin färg. Passa ugnen hela tiden så att det inte bränns. Gnugga nötterna i en handduk för att få bort det mesta av skalet. Låt dem svalna. 4. Mixa hasselnötterna så att de blir finfördelade. Tillsätt kokosolja, honung, kakao, salt och mixa till en jämn deg. Tryck ut degen ovanpå botten i formen. 5. Ställ tårtan i kylen i en timme. 6. Ta fram och lägg på ett tårtfat och garnera med bär och lite smält choklad. Det blir lite smak av nutella eftersom det är rostade hasselnötter och choklad, lätt den godaste palebakelse jag gjort!