Idag har jag satt min pepparkaksdeg till pepparkakshus. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra än, men till advent så vill jag ha ett hus som doftar här hemma i kyrkan! Den här degen är extra hållbar när man bakat den och perfekt när man gör hus! Jag har använt samma i 5 år nu! Här hittar du tips på mallar: Mallar Här hittar du recept på perfekt kristyr: Kristyr Pepparkaksdeg till pepparkakshus Ingredienser: 250 g smör 2 dl ljus sirap 4 dl socker 2 msk kanel 1 msk malen kardemumma 1 msk malda kryddnejlikor 1 tsk mald ingefära 2 dl vatten 1 msk bikarbonat 13 dl vetemjöl Gör så här: 1. Smält smör tillsammans med sirapen i en kastrull 2. Mät upp socker och alla kryddor i en stor bunke 3. Slå över det smälta smöret och sirapen och rör om ordentligt 4. Häll i vattnet och rör om igen, låt blandningen svalna till rumsvarmt 5. Blanda mjöl och bikarbonat ordentligt och sikta ner i smeten och blanda väl. Degen blir rätt lös, men den sväller under tiden den vilar… För nu ska den stå 1-2 dagar! Förra året gjorde jag en låda som jag fyllde med godis! Se mer om det huset här: Pepparkaksbox Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Året innan det så gjorde jag vår kyrka i pepparkaka, fler bilder hittar du här: Pepparkakshus kyrka Ett år gjorde jag en söt liten stuga, jag älskar verkligen pepparkakshus! Här hittar du fler bilder på stugan: Pepparkakshus stuga