Här har jag samlat alla recept jag gjorde när jag och Nicke hade vårt bubbelfika! Missade du liven och varför just dessa saker passar så bra till bubbel så kan du se hela liven här på Facebook: Bubbelfika Scones med syrlig rabarberkompott, ca 15 st 4 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 tsk bakpulver 75 g smör 1,5 dl mjölk + 2 msk mjölk till pensling. Florsocker Rabarberkompott, jag gjorde en stor burk så den här räcker länge. 700 g rabarber 300 g syltsocker med pektin Färskost till servering Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smullig deg. 3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. 4. Kavla degen till cirka 2 cm tjocklek, stan sa ut rundlar med en utstickare eller ett litet glas. Cirka 6 cm i diameter. 5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med mjölk. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de fått fin färg. 6. Skölj och skiva rabarbern, blanda med syltsockret i en kastrull och låt koka upp tills rabarbern är mjuk. Häll upp på burk och låt svalna. 7. Servera sconesen med rabarberkompott och färskost. Smördegsinbakad brietårta med lime och basilikamarinerade jordgubbar 450 g brieost 1 rulle färdig färsk smördeg 1 ägg Lime och basilikamarinerade jordgubbar 1 frp jordgubbar 2-3 lime Färsk basilika Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Placera degen på bakplåtspapper. Lägg osten i mitten på av degen. och täck in osten. Skär av överbliven deg som går utmärkt att dekorera med. 3. Skär lite snitt i degen så att ångan kan pysa ur degen. 4. Pensla med uppvispat ägg och baka mitt i ugnen cirka 20 minuter tills den fått fin färg. 5. Skölj och dela rabarbern i mindre bitar, blanda med pressad lime och färsk basilika. Parmesanflarna med citronkräm och löjrom Parmesanflarn: 2 dl grovt riven parmesanost Citronröra 1 burk crème fraiche, 250 g citronskal från en citron färsk citronsaft från en halv citron. Garnering 1 burk löjrom Dill Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut små högar med parmesanosten. 3. Grädda i ca 10 minuter. Flarnen ska vara gyllenbruna när du tar ut dem. Låt svalna. 4. Citronröra: Blanda crème fraichen med citronskalet och rör sedan ner citronsaften. 5. Lägg upp flarnen på ett vackert fat och bre på citronröran. Toppa med löjrom och dill. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika