Igår var jag på 10-årskalas! Sara och Anders firar 10 år som jordgubbsodlare i Mularp strax utanför Falköping. Jag och Emil plockade jordgubbar hos dem första gången förra året, och utan att överdriva så är det de godaste jordgubbar vi någonsin ätit! Igår firade vi med pompa och ståt med skönt häng och god mat, praliner och jag stod för tårtan. Receptet på tårtan hittar du längre ner i inlägget. Ute med Forden och får lära oss om de olika sorterna jordgubbar de odlar. Alla foton har Fredric Sehéler från SNW.se tagit. Det är även han som fotat min nästa bok som kommer i höst, han är bäst! Fördrink i trädgården. Fredrik och Emma från Grimstorps gård och Grimstorp Hagen stod för maten. De har precis öppnat en restaurang på deras gård där de serverar kött från egen gård och egenodlade grönsaker så långt det går och efter säsong. Maten var otrolig och självklart var det jordgubbar med. Smördegsbakelse med tomat och jordgubbar. Carpaccio som slog alla andra carpaccios på fingrarna! Det var ett konstant flöde av jordgubbar och vi njöt! De låg i vackra skålar från Moruds keramik Sanna Hodell från Tunhems trädgårdar stod för magiska blomsterarrangemang, jag har lyxen att bo granne med Sanna och får njuta av allt vackert hon odlar! Kristine Wallin, vinnare av pralin-SM 2024 bjöd på hennes magiska praliner! En med jordgubb såklart, och en med salt karamell. Jag fixade tårtan, receptet på den hittar du här: JORDGUBBSTÅRTA Nog den coolaste bil jag någonsin suttit i!Tack Sara och Anders för en magisk kväll och att vi fick vara med och fira med er! En kväll jag kommer minnas och ännu ett kvitto på att jag älskar att bo här!