Det här är en riktig favoritkaka! Amaretti har allt som man kan önska av en småkaka, den är enkel att göra, fin och fantastiskt god! Den är även naturligt glutenfri så Emil blir alltid glad när jag bakar dessa! Idag blev det en variant med kardemumma, galet gott! Här har jag även en variant med citron: Amaretti limone För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Amaretti med kardemumma, cirka 15 stycken 250 g mandelmassa 1 äggvita 2 msk strösocker 2 tsk nymalna kardemummakärnor 1 dl florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Riv mandelmassan i en bunke. 3. Tillsätt äggvitan, socker och kardemumma. 4. Vispa med en elvisp tills det är välblandat. 5. Häll upp florsockret i en skål. 6. Rulla bollar av degen, rulla bollarna i florsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 7. Baka mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de har fin färg och har krackelerat lite. Vill du ha fler recept på småkakor så hittar du massor av mina recept här: Fredriks småkakor