Här är ett recept från en av mina första chefer Eva-Britt. Receptet kommer ifrån hennes mamma och kallas Mamma Barbros Apelsinsnittar. Fantastiskt goda och sega mördegskakor med smak av apelsin, hasselnötter och kokos! Kakorna har en fantastiskt mör botten och en lite seg och smakrik topping. En riktigt god och lite annorlunda småkaka! Jag skriver två olika sätt man kan baka dem på. Kavla ut det till en platta och skära rutor så som det står i receptet jag fått, och göra klassiska snittar. Jag testade snittvarianten som jag hittade på själv, kanske lite krångligare :) Apelsinsnittar, cirka 30 st. Botten: 200 g rumsvarmt smör 4 msk strösocker 4 dl vetemjöl Fyllning: 2 ägg 3 dl farinsocker 1,5 dl malda hasselnötskärnor eller hasselnötsmjöl 1 dl kokosflingor 1 påse hackat apelsinskal (Jag hittade bara de som är en liten fyrkantig plastlåda, fungerar också bra) Rivet skal från 1/2 apelsin Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda smör, socker och vetemjöl till en mördeg. Kavla ut på bakplåtspapper till en platta på cirka 20x30 cm, lägg på plåt och baka 12-15 minuter mitt i ugnen. Jag gjorde fyra längder så som man brukar göra snittar, fyllningen rinner ut lite då, men den stelnar när den svalnar. 3. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Blanda ner resten av ingredienserna och bred på den halvgräddade kakan och baka ytterligare 12-15 minuter mitt i ugnen. 4. Låt svalna och skär i bitar. Pudra med lite florsocker. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika