Den här kakan bakar jag ofta! En riktigt seg och söt mjuk kaka med blåbär som man inte kan få nog av. Bästa är att det är ett riktigt enkelt recept som man gör allt i en kastrull. Blåbärsrutor, 20 st 150 g smör 4 dl strösocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 3 dl blåbär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20x30. 2. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en slät smet. 3. Häll smeten i formen och strö över bären. 4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten. 5. Låt kakan svalna, pudra med florsocker och skär den sedan i rutor. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på vad du kan baka med blåbär så hittar du massor av recept här: Baka med blåbär