Brysselkex är en riktigt klassisk småkaka som är så god. Ljuvlig mördeg som nästan smälter i munnen! Idag gjorde jag en variant som jag rullade i socker och kanel, försvinnande gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Jag gör degen i en hushållsassistent, har du inte någon går det bra att göra för hand i en bunke också. Brysselkex med kanel, ca 50 st Mördeg: 200 g rumsvarmt smör 4,5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker Topping: 1 dl strösocker 2 tsk kanel Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda alla ingredienser till mördegen i en hushållsassistent och mixa samman till en deg. 3. Tippa upp degen på bakbordet. Dela i två lika stora delar och rulla it till två längder på cirka 25 cm. 4. Blanda socker och kanel på en stor tallrik och rulla längderna i sockret. 5. Skär centimetertjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 6. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter. Jag älskar att baka småkakor, det går oftast fort, är relativt enkelt och blir alltid gott! Vill du ha fler tips på goda småkakor så hittar du fler av mina recept här: Fredriks småkakor