Underbara kakor som är undertbart chokladiga och kladdiga! De här är superenkla att göra och jag lovar att de går åt som i ett nafs! Chokladkladdkaka, 20 st 50 g smör 150 g mörk choklad 2 dl strösocker 2 ägg 2,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret. Hacka chokladen och smält den i smöret. 3. Rör samman strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen. 4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blada väl. Ställ smeten i kylen 15 minuter för att den ska sätta sig. 5. Forma små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. 6. Baka mitt i ugnen 8-12 minuter tills de fått fin färg. 8 minuter = riktigt kladdigt, 12 minuter segmjuka kakor. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!