Här är första receptet i mitt nya inslag här på bloggen – Läsarrecept! Det här är inskickat av Jenny Andersson och det heter "Dubbelt så goda" - Helt magiskt goda nötkakor med en kaffekräm, och de är verkligen dubbelt så goda! Tusen tack för ett riktigt bra och gott recept, lite som macarones fast mycket enklare! Vill du också skicka in ett recept till mig så ska du kika in här: Fredriks läsarrecept I receptet var det vetemjöl i kaffekrämen, jag testade att använda majsstärkelse istället så att Emil kunde få sig en kaka, det fungerade utmärkt att ersätta vetemjölet med det. Man kan göra kakorna med antingen hasselnötter eller mandel, jag valde hasselnötter eftersom jag älskar hasselnötskakor! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika "Dubbelt så goda", 30 st. Kakorna: 250 g mandel eller hasselnötter 5 dl florsocker 4 äggvitor Kaffekräm: 1 dl starkt kaffe 1 msk vetemjöl eller majsstärkelse 1 äggula 125 g rumsvarmt smör 0,5 dl florsocker 0,5 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Mal mandeln och blanda med florsockret. 3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de i blandningen. 4. Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper, eller använd en spritspåse det skall bli ca 60 st. 5. Grädda ca 10 min i mitten av ugnen, låt kallna på papperet. 6. Blanda kaffe och mjöl eller majsstärkelse i en kastrull och sjud till en kräm, ta av kastrullen från värmen. 7. Rör ner äggulan och låt blandningen svalna helt. 8. Rör smör och socker smidigt i en ny skål och blanda sen försiktigt ner det i den kalla kaffekrämen, om den skär sig så kan den räddas med 1 tsk potatismjöl. 9. Bred kräm på hälften av kakorna och lägg ihop dom två och två. Förvaras svalt och går utmärkt att frysa och tinar snabbt och enkelt i rumstemperatur. Jag tänkte ju lite på mitt favoritrecept Skit-i-kläm när jag gjorde de här :) Jag tycker verkligen att du ska testa dessa, riktigt goda kakor som är lätta att göra. Jag har fått in en hel del läsarrecept så det kommer att dyka upp ett nytt varje vecka nu framöver, så kul att ni vill vara med! Tusen tack igen Jenny för receptet!