Den här kakan blev jag tipsad av från en läsare här på bloggen för ett tag sedan. Jag är totalt förälskad i receptet så idag testade jag en variant med mörk chokladganche i form av hjärtan! Dubbelt så goda är verkligen ingen underdrift :) Jag använde hasselnötsmjöl men det går bra med mandelmjöl också! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Dubbelt så goda med chokladganache, 25 st. Kakorna: 250 g hasselnötsmjöl 5 dl florsocker 4 äggvitor Chokladganache 150 g mörk choklad 1 dl vispgrädde 25 g smör Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda hasselnötsmjölet med florsockret. 3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de i blandningen. 4. Sprits hjärtan på bakplåtspapper ca 50 st. 5. Grädda ca 10-12 min i mitten av ugnen, låt kallna på papperet. 6. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. 7. Koka upp grädden och häll över chokladen, låt stå en minut och rör sedan till en jämn chokladkräm. Tillsätt det rumsvarma smöret och rör ihop. Låt ganachen sätta sig ordentligt i rumstemperatur så att den blir krämig och spritsbar. Det går att skynda på genom att ställa in den i kylen några minuter. 8. Bred eller spritsa ganachen på hälften av kakorna och lägg ihop dom två och två. Förvaras svalt och går utmärkt att frysa och tinar snabbt och enkelt i rumstemperatur. Så här spritsade jag hjärtan, två enkla streck som går emot varandra som ett hjärta :)