Det här receptet på dubbelt så goda fick jag av en läsare för ett tag sedan, efter det så har det blivit min favoritsmåkaka! Idag blev det med en citronkrämsfyllning! Passar perfekt med den sega nötkakan! Dubbelt så goda, 30 st. Kakorna: 250 g mandel eller hasselnötter 5 dl florsocker 4 äggvitor Citronkräm: 3 äggulor 0,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 msk maizena Skal från en citron, endast det yttersta 2,5 dl mjölk 25 g smör Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Mal mandeln och blanda med florsockret. 3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de i blandningen. 4. Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper, eller använd en spritspåse det skall bli ca 60 st. 5. Grädda ca 10 min i mitten av ugnen, låt kallna på papperet. 6. Vispa äggulor, sockret, vaniljsocker, maizena och citronzest luftigt. Vänd ner i mjölken och häll vätskan i en kastrull. 7. Koka upp under omrörning och låt sjuda ett par minuter. 8. Tag bort ifrån värmen, blanda i smöret och sila genom en finmaskig sil. Häll krämen i en kall skål och låt svalna. 9. Bred kräm på hälften av kakorna och lägg ihop dom två och två. Förvaras svalt och går utmärkt att frysa och tinar snabbt och enkelt i rumstemperatur. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika