För att baka så mycket som jag gör så finns det ändå så mycket som jag aldrig testat att baka, som finska pinnar till exempel! Det har aldrig varit min favoritkaka som jag tycker vanligtvis är rätt smaklös och torr. Så jag tillsatte vanilj istället och toppade med hackade hasselnötter istället för mandel. Den här kakan blev riktigt god! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Finska pinnar, ca 40 st 200 g rumsvarmt smör 4,5 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker Pensling: 1 ägg hackade hasselnötter eller mandel pärlsocker Gör så här: 1. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en deg för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1 timme. 2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. 3. Vispa upp ägget och pensla längderna och strö över pärlsocker och hackade nötter. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar. Jag skr bara en gång och särar inte på kakorna, då blir de inte så torra när man bakar dem. 4. Grädda i mitten av ugnen 9-10 min. Vill du ha fler recept på småkakor så hittar du alla mina recept här: Fredriks småkakor