De här tunna skurna pepparkakorna är bara för goda! De går även mycket snabbare att göra än vanliga pepparkakor. De kallas även franska pepparkakor och de här är omöjliga att bara ta en av! Man kan byta ut de olika kryddorna mot en matsked: Hemgjord pepparkakskrydda. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Franska skurna pepparkakor, 50 st. 1 dl sötmandel 100 g rumstempererat smör 1 dl socker 0,5 dl ljus sirap 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kanel 1 tsk malda kryddnejlikor 3 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat Gör så här: 1. Hacka mandeln fint. 2. Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör ner mandeln och kryddorna. 3. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i degen. 4. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och rulla till en rulle, ca 25 cm lång. Linda in den i plastfolie och lägg i kylskåpet så att den blir riktigt kall. ca 1-2 timmar 5. Sätt ugnen på 175 grader. 6. Skär degen i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 7. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Söker du mer julrecept så har jag samlat massor här: Baka till jul