Göteborgare är som en blandning mellan småkaka och kondisbit, man får mycket goda saker i en och samma kaka! Den här kakan hamnar inte under kategorin lättbakat, men definitivt under kategorin supergott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Göteborgare, ca 20 stBotten:75 g rumsvarmt smör2 msk strösocker1 äggula2 dl vetemjölSpritsad kant:200 g mandelmassa1 äggvitaFyllning:100 g mandelmassa50 g rumsvarmt smör1 äggGarnering:0,5 dl hallonsylt0,75 dl florsocker2–3 tsk vattenGör så här: 1. Blanda smör, socker, äggula och mjöl i en matberedare och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter.2. Sätt ugnen på 200 grader.3. Riv mandelmassan till den spritsade kanten och blanda med äggvitan till en slät smet.4. Riv mandelmassan till fyllningen. Rör smöret smidigt och blanda med mandelmassan och ägget till en krämig fyllning.5. Kavla ut mördegen. Stansa ut rundlar, ca 8 cm i diameter, och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.6. Bred ut fyllningen på kakorna men lämna kanterna tomma.7. Spritsa mandelmassan på kanterna. Använd gärna en stjärntyll.8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 minuter tills de har fått fin färg. Låt kakorna svalna helt på plåten.9. Bred lite hallonsylt på mazarinmassan i mitten.10. Rör ihop florsocker med vatten och bred glasyren på hallonsylten. Låt glasyren stelna en stund.11. Dela kakorna i halvmånar.12. Hacka och smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa sedan den raka kanten på kakorna i chokladen och låt stelna. Vill du ha ännu mer recept på småkakor så hittar du massor av inspiration här: Småkakor