Hallongrottor är verkligen en favoritkaka! När jag bakar hallongrottor så gör jag dem med florsocker som gör att kakorna spricker mindre när man rullar och bakar dem. Idag gjorde jag hålen med en liten citruspress. Längre ner här i inlägget har jag gjort en film när jag bakar dem på engelska. Jag tycker att alla ska kunna testa vår svenska favoritkaka! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hallongrottor, 32 st 200 g rumsvarmt smör 1,5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 4,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl hallonsylt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman smör och florsocker tills välblandat. 2. Blanda vetemjöl med vaniljsocker och bakpulver och arbeta in i smöret till en smidig deg. 3. Tippa upp degen på bakbordet, dela den i två lika stora delar. 4. Rulla ut två långa rullar, dela varje rulle i 16 delar. 5. Rulla varje del till en boll och tryck med lillfingret i mitten så att du får ett djupt hål. Eller använd en citruspress som jag gör i filmen här nedan. 6. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och fyll varje kaka med en klick hallonsylt. 7. Baka mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Här kan du se filmen när jag bakar dem: [embed]https://youtu.be/ekKgiAmtLNw[/embed] Vill du ha fler recept på småkakor så hittar du alla mina recept här: Småkakor