Hasselnötskakor har alltid varit en favorit, krispig yta och lite sådär segmjuk på insidan med mycket smak av hasselnötter. Enkla att göra med få ingredienser! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Hasselnötskakor, 20 st200 hasselnötter eller hasselnötsmjöl3 dl florsocker2 äggvitorGarneringHela hasselnötterGör så här:1. Värm ugnen till 175 grader. Mal nötterna i en kvarn om du använder hela nötter. 2. Blanda nötmjölet med florsocker i en bunke.3. Blanda ner äggvitorna, lite i taget, under kraftig vispning tills du får en tjock men smidig smet som går att spritsa.4. Spritsa ut kakor på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en nöt eller mandel i varje kaka som garnering.5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8–12 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten. Vill du ha ännu fler recept på småkakor? Då hittar du massor av goda här: Småkakor