Ett helt vanligt havreflarn, inga krusiduller, inga korgar eller rullar, bara precis så de är! Det här är en riktigt klassisk och underbart god kaka med knäckig smak som passar perfekt till vilket fika som helst! Vill du ha fler tips på goda småkakor, både klassiska och nya phitt så hittar du alla mina recept här: Småkakor För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Havreflarn, 20 stycken 100 gram smör 1,5 dl havregryn 1 dl strösocker 1 msk vispgrädde 1 msk ljus sirap 1 dl vetemjöl 1 krm bakpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält smöret i en kastrull, blanda ner havregryn, strösocker, vispgrädde och sirap. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. 3. Klicka ut smeten i små klickar med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Cirka 1 msk per kaka. Tänk på att de flyter ut lite när du bakar dem. 4. Grädda flarnen gyllene mitt i ugnen i 4-6 minuter. Låt kakorna svalna och stelna på bakplåtspapperet innan du plockar upp dem. Jag klickar ut smeten med cirka en decimeters mellanrum, då brukar de inte flyta ihop.