En riktig god kaka är aldrig fel! Idag testade jag att göra havrekakor med mörk choklad och mandel, och de blev så goda! Alldeles lagom söta, och den mörka chokladen och mandeln passade så bra ihop! Havrekakor med choklad och mandel, 20 st 1,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 100 g smör 1 ägg 3 dl havregryn 50 g mandel 100 g mörk hackad choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen till 175 grader. 2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. 3. Blanda socker, vaniljsocker och smör till en krämig smet i en annan skål. 4. Tillsätt ägg, havregryn, mjölblandningen och knåda ihop degen för hand. 5. Blanda i hackad mandel och hackad choklad. 6. Forma degen till runda bollar och tryck till. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper 7. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Vill du ha fler tips på goda småkakor så hittar du alla mina recept här: Fredriks småkakor För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kakorna förvaras i en burk med lock och håller länge!