När jag började skolan i förstaklass så träffade jag världens bästa Marianne som var min lärare i tre år. Hon är helt enkelt fantastisk på alla sätt och vis! Idag bjuder jag på ett recept som jag fått av henne, havrerutor med jordnötssmör och choklad. Marianne är så omtänksam och snäll och ville dela med sig av receptet för att hon tänkte på Emil som är glutenallergisk. Dessa måste ni bara testa, så otroligt goda! Ja jag säger det igen, godare än godis! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Havrerutor med jordnötssmör, ca 30 bitar 12 dl havregryn (Jag använde glutenfria) 3 dl farinsocker 1,5 dl ljus sirap 4,5 tsk vaniljsocker 200 g smält smör Topping: 250 g ljus bakchoklad 1-2 dl jordnötssmör Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader, klä en långpanna på cirka 30x40 cm med bakplåtspapper. 2. Blanda alla ingredienser till kakan till en grynig massa och bred ut på plåten, baka i 12-15 minuter. 3. Hacka chokladen och strö ut över den heta kakan, klicka ut jordnötssmör. Bred ut över hela när chokladen smält. 4. Låt stelna helt och skär i rutor. Här strödde jag ut hackad choklad och jordnöttssmör. Till höger har vi bästa Marianne, och till vänster är bästa Inger som jag hade 4-6an :) Bild från när jag hade boksläpp med min första bok. Gillar du också havrerutor? testa då dessa: Sega havrerutor med choklad