Det här receptet kom jag på för ett par år sedan och det är en solklar favorit till fikat! Lakritssnittar med mycket smak av lakrits. De är lite åt kolasnittshållet och de går alltid år som smör i solsken! Dessa måste man bara testa! Jag använder ett lakritspulver från Kalabrien. Det är mörkt och smakar mycket lakrits. Men det går självklart bra att använda lakritspulver från Asien också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lakritssnittar, 30 st 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 msk lakritspulver 2 msk muscovadosirap, eller ljus sirap 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa samman smör, socker, lakritspulver och muscovadosirap. 3. Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg. 4. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle. 5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel. 6. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. 7. Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar. För fler goda småkakor så ska du kika in här: Fredriks småkakor