De här testade jag förra julen, dubbelt så goda med saffran som är sega mandelkakor fyllda med saffranssmörkräm! Idag visar jag hur jag bakar dem på min Youtubekanal Fredriks Fika! Videon kan du se lite längre ner här i inlägget. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaHär kan du se när jag bakar dessa kakor: Dubbelt så goda med saffran, 30 st.Kakorna:250 g mandel eller mandelmjöl5 dl florsocker4 äggvitorSaffranssmörkräm:1 msk vatten0,5 g saffran200 g rumsvarmt smör1 dl florsocker1 äggulaGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Mal mandeln och blanda med florsockret.3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de i blandningen. (spar en äggula till smörkrämen)4. Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper, eller använd en spritspåse. Det skall bli ca 60 stycken kakor.5. Grädda ca 10-12 min i mitten av ugnen, låt kallna på papperet.6. Blanda vatten och saffran i en bunke och låt stå 10 minuter. Tillsätt florsocker, äggula och smör och vispa riktigt fluffigt.7. Spritsa saffranssmörkräm på hälften av kakorna och lägg ihop dom två och två. Förvaras svalt och går utmärkt att frysa och tinar snabbt i rumstemperatur. Älskar du också att baka med saffran så hittar du massor av mina recept här: Baka med saffran