Det är inte så ofta jag går på café eller köper bakverk, men när jag gör det så är det ofta jag köper en mandelkrok! De är så enkla ingredienser och det bara blir magi när man bakar dem! Att pensla mandelkrokarna med aprikosmarmelad gör man för att ge dem lyster och de håller sig längre, det är ett bageriknep som används på många bakverk. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Mandelkrokar, 12 st 200 g mandelmassa 20 g strösocker 30 g äggvita 100 g hyvlad mandel 100 g mörk choklad 0,5 dl aprikosmarmelad eller sockerlag Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Riv mandelmassan och rör samman med socker och äggvita. 3. Sprita ut decimeterlånga strängar på en plåt med bakplåtspapper. Forma till en båge och strö över hyvlad mandel. 4. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna. 5. Värm upp marmeladen och pensla kakorna. Låt stelna och doppa sedan ändarna i smält choklad. Vill du ha fler recept på goda kakor så hittar du alla mina recept här: Fredriks småkakor