Att jag som är galen i saffran inte testat saffransdrömmar än är ju bara jättekonstigt :) Så det fick bli ett av de första julbaken i år! Jag använde mitt klassiska recept på drömmar och med mitt trick för att få ut både mycket färg och smak ur saffran när det egentligen inte finns någon vätska att blanda ut det. Har man i saffran direkt i rumsvarmt smör så blir det väldigt lite smak och färg. Mina saffransdrömmar blev fantastiskt spröda och mycket smak av saffran! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Saffransdrömmar, 20 st 0,5 g saffran 0,5 tsk vatten 50 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 0,5 dl matolja eller rapsolja 0,5 tsk hjorthornssalt 2 dl vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Häll saffranet i botten på en bunke och ha i vattnet och låt det dra ett par minuter. 3. Lägg i smör och socker i bunken och vispa samman så att du har en gyllengul röra. 4. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda hjorthornssalt och vetemjöl och blanda i till en smidig deg. 5. Rulla matskedsstora bollar av degen och lägg på plåt med bakplåtspapper. 6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. 7. Låt kakorna kallna på plåten. Såhär ser de ut innan ugnen, en liten boll bara som jag inte trycker till eller något. Vill du ha fler tips på vad du kan baka med saffran så har jag samlat massor av recept här: Baka med saffran