Jag älskar verkligen att baka med saffran, det är så god smak och vacker färg. Idag testade jag att ha i saffran i klassisk hallongrottsdeg, och det blev helt galet gott! Jag fyllde dem med vit choklad och det blev magi! Vit choklad och saffran passar så bra ihop, och så blir den vita chokladen lite rostad ovanpå som inte gjorde kakan mindre mumsig precis! Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Saffransgrottor med vit choklad, 30 st 0,5 g saffran (1 paket) 1 tsk citronsaft, whiskey eller vatten 200 g rumsvarmt smör 1,5 dl florsocker 4,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 100 g vit choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda saffran med någon av vätskan för att få ut mycket färg och smak ur saffranet. 2. Vispa samman smör, florsocker och saffransblandningen. 3. Blanda vetemjöl med bakpulver och arbeta in i smöret till en smidig deg. 4. Tippa upp degen på bakbordet, dela den i två lika stora delar. 5. Rulla ut två långa rullar, dela varje rulle i 15 delar. 6. Rulla varje del till en boll och tryck med lillfingret i mitten så att du får ett djupt hål. Jag gör det medan jag rullar bollarna så att jag inte får sprickor i kakan. Lägg på bakplåtspapper. 7. Smält chokladen och fyll varje kaka med den, jag använde en engångsspritspåse för att ha lite kontroll. 8. Baka mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Här hittar du massa tips på vad du kan baka till i jul: Baka till jul