Ja jag vet, det är mycket saffran nu! Men jag måste bara testa och leka med den kryddan! Det är ju så gott! Idag blev det saffransmaränger när jag hade lite extra äggvitor kvar! Saffransmaränger, ca 50 stycken 1 tsk citronsaft 0,5 g saffran 2 äggvitor 1,5 dl strösocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 100 grader. 2. Blanda citronsaft och saffran för att få ut färg och smak. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. 3. Tillsätt sockret lite i taget samt safransblandningen och vispa tills sockerkristallerna löst upp sig helt. Känn med fingertopparna så kan du känna om de finns kvar eller inte. 4. Spritsa små toppar på cirka en matsked på en plåt med bakplåtspapper. 5. Baka i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Känn lite lätt på marängerna som ska kännas torra och lätta. Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!