De här kakorna är så goda! Segmjuka pepparkakor som kallas skånska pepparkakor eller frukost-pepparkakor. Jag blandar alltid pepparkakskryddor själv, men det går utmärkt att ta samma totala mängd i pepparkakskrydda, alltså 4,5 tsk. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Skånska pepparkakor, 20 st. 2 dl ljus sirap 1 dl strösocker 2 tsk mald kanel 1 tsk mald kardemumma 1 tsk mald ingefära 0,5 tsk mald nejlika 1 msk bikarbonat 0,5 dl mjölk 6 dl vetemjöl Gör så här: 1. Rör ihop sirap, socker och kryddor i en bunke. 2. Tillsätt mjölken samt mjöl blandat med bikarbonat och blanda samman till en ganska lös sandig deg. 3. Plasta in degen och låt vila i kylen minst ett par timmar eller över natten. 4. Ta ut degen ur kylen och dela den i 20 lika stora bitar. Rulla till bollar och lägg glest på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bollarna lite. 5. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen på 200 grader i cirka 10–12 minuter. Vill du ha fler recept på julbak så hittar du massor av tips här: Julbak