Idag bjuder jag på ett recept från min nya bok Småkakor som handlar just precis om det - Småkakor för hela slanten! Dessa skedkakor är de som min gammelmormor alltid bakade och som vi kallade skit-i-kläm :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Skedkakor, ca 40 st 212 g smör212 g strösocker (drygt 2,25 dl)1 msk vaniljsocker312 g vetemjöl (knappt 5,25 dl)1,5 tsk bikarbonat Fyllning: 50 g rumsvarmt smör 2–2,5 dl florsocker röd karamellfärg Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret i en rymlig kastrull och låt det bli lätt brynt. 3. Rör i sockret och vaniljsockret när smöret har svalnat något. Blanda vetemjöl och bikarbonat och rör ner det i kastrullen. 4. Använd en matsked när du formar kakorna. Fyll den med degen så att du får en oval form. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. 5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 minuter. Låt kakorna svalna helt. 6. Blanda samman smör och florsocker. Färga fyllningen rosa med karamellfärg. 7. Lägg en klick fyllning på hälften av kakorna. Lägg på resterande kakor som lock. Skeden är rätt viktig när man gör dessa, den ska vara lite djup så att de inte blir för platta. Förr i tiden kallades just denna sked kaffesked och de kan vara svårt att hitta, men finns ofta på loppis. Som en hybrid mellan tesked och matsked med lite djup. Här hittar du ännu mer recept på småkakor: Småkakor Reklam: Blir du nyfiken på fler recept från boken så hittar du den här: Småkakor