Strassburgare är den möraste kakan du kan tänka dig, och idag blev det strassburgare med saffran! En ny julfavorit! Regel nummer ett när du gör strassburgare är att det ska vara riktigt mjukt smör, annars blir degen för hård för att spritsa. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Strassburgare med saffran, 20 st0,5 g saffran 100 g rumsvarmt smör0,5 dl florsocker (30 g1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 75 g)Garnering100 g mörk chokladGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda saffran med 0,5 tsk vatten i en bunke för att frigöra färg och smak. 2. Tillsätt smör och florsocker i samma bunke och vispa tills det blir riktigt fluffigt. 3. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl och arbeta snabbt in i degen. 4. Fyll en spritspåse eller en kaksprits med degen och spritsa ut kakor på plåtar med bakplåtspapper. Jag gjorde vågor men du kan spritsa cirklar, kransar eller stänger om du hellre vill det. 5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.6. Låt kakorna svalna och doppa i smält mörk choklad. Vill du ha fler goda recept med saffran? Kika då in här: Baka med saffran