Underbart goda syltkakor med smak av blåbär och citron. Jag gjorde wienerstänger för ett litet tag sedan och det var så himla gott så jag ville testa en egen variant med mina favoritsmaker. Receptet på wienerstänger hittar du här: Wienerstänger Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Syltkakor med blåbär och citron, ca 40 st 250 gram smör 1,5 dl strösocker zest från 1 citron 2 ägg 6 dl vetemjöl 0,5 tsk hjorthornsalt Fyllning: ca 0,5 dl fast blåbärssylt Glasyr: 2 dl florsocker 1,5-2 msk pressad citronjuice Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rör samman smör, socker och citronzest. Tillsätt äggen ett i taget. 3. Tillsätt mjölet blandat med hjorthornsaltet och arbeta samman till en smidig deg. 4. Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla varje del till en cirka 40 sm lång korv och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 5. Gör en fördjupning mitt i rullen och fyll den med sylt. Jag använder lillfingret och trycker ner och sen en spritspåse för sylten. 6. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter. 7. Blanda florsocker och citronjuice till en ganska fast glasyr. Ringla över glasyren över kakan på sylten direkt när du tar ut den ur ugnen ingredienserna till glasyren. 8. Skär snittar medan kakan fortfarande är varm.