Ni som följer mig vet ju att jag älskar allt i rutor, man kan nog kalla mig lite fyrkantig ;) De här Syltrutorna med havretosca är inget undantag! Härliga mördegskakor med valfri sylt toppat med en knäckig tosca med havregryn, ni hör ju vad gott detta är! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Syltrutor med havretosca, 16 st 4,5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk bakpulver 150 g rumsvarmt smör 1 ägg 1,5 dl sylt (Jag använde hallonsylt) Havretosca 75 g smör 0,75 dl strösocker 1 msk ljus sirap 1 msk vetemjöl 1 msk mjölk 2 dl havregryn Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en form på cirka 20x20 cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke, tillsätt smöret och ägget och arbeta ihop till en smulig deg. 3. Fördela degen i botten på formen och platta till med baksidan på en sked. Bred på sylten över hela. 4. Blanda smör, socker, sirap, mjöl och mjöl i en kastrull och låt koka upp och sjuda 1 minut under vispning. 5. Dra av från värmen och tillsätt havregrynen, fördela toscan över hela kakan. 6. baka mitt i ugnen i 20-25 minuter tills toscan fått fin färg. Vill du ha fler smarriga recept på rutor så hittar du många recept här: Baka rutor