En underbar kryddig äppelchutney med smak av kanel, ingefära och lite chili. Det här är så gott till maten eller på smörgås. Chutney är mindre söt än marmelad och passar väldigt bra till Indiska grytor. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Äppelchutney, 1 burk 4 syrliga och fasta äpplen 0,75 dl syltsocker med pektin 0,75 dl äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 krm chiliflakes 0,5 tsk salt Gör så här: 1. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i tärningar. 2. Blanda äpplen med alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp och sjuda till äpplena är mjuka och börjar gå sönder, cirka 10 minuter. 3. Dra av från plattan och låt svalna något, häll sedan upp på väl rengjord burk. Äppelchutney är gott på fröknäcke och passar perfekt som småplock innan middagen.