Ni som följer mig här på bloggen vet ju att jag ÄLSKAR havtorn! Det sötsyrliga underbäret som man kan göra så mycket gott med! När jag hade boksläpp här hemma så fick jag en present av några av besökarna, en hel burk med nyplockade havtorn från Torsåker! Jag passade på att göra en stor burk sylt som jag kan mumsa på hela vintern! Jag gjorde på ett nytt sätt. När jag gjort marmelad så har jag alltid passerat bären, men denna gång lät jag allt vara kvar för kärnor och de små knopparna blir mjuka och stör inte alls när man sedan äter den. Havtornssylt 250 g havtornsbär (frysta går utmärkt) 250 g syltsocker med pektin Gör så här: 1. Blanda havtorn och syltsocker i en tjockbottnad kastrull. 2. Låt koka upp och sjud i cirka 5 minuter medan du mosar bären lite med en sked. 3. Häll upp på en väl rengjord burk. Jag brukar låta den stå en halvtimme så det kylt sig lite, sen röra en gång så att inte bären bara åker upp och det bara blir gelé i botten. Vill du ha massor av tips på vad du kan göra med havtorn så hittar du alla recept här: Recept med Havtorn Hoppas du hittar något du gillar! Havtorn är bara sååå gott! Du hittar det i frysdisken på affären om du inte råkar ha bär i närheten.