Hur lyxigt är det inte med lite hemgjord hjortronsylt! Jag gör min sylt med lite mindre socker eftersom hjortron är rätt söta i sig själv, jag tycker det ger mer smak och utrymme för hjortronen att få skina! Jag använder syltsocker med pektin för att den ska få en bra konsistens trots att det är lite mindre socker. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Hjortronsylt 500 g hjortron 300 g syltsocker med pektin Gör så här: 1. Rensa hjortronen och lägg i en tjockbottnad kastrull. 2. Tillsätt socker och låt koka upp sakta. Skumma av och låt sjuda 10-15 minuter. 3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Sylten håller flera månader, men vill du spara den längre kan du även frysa den. Vill du ha recept på en riktigt god efterrätt med hjortron? Kola då in denna: Hjortronparfait