Jag kokar ofta egen sylt och marmelad eftersom det är så mycket godare än köpt. I den här har jag i lite mindre socker så att det verkligen blir mycket smak jordgubb och rabarber! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfikaoch Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Jordgubb och rabarberkompott, ca 0,5 liter250 g rabarber250 g jordgubbar250 g syltsocker med pektin2 tsk vaniljsockerGör så här: 1. Skölj och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. 2. Blanda rabarber, jordgubbar och syltsocker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. 3. Sjud ca 5 minuter tills rabarbern är mjuk men inte helt sönderkokt. Mot slutet av tiden blandar du i vaniljsocker. 4. Häll upp på väl rengjorda burkar. Vill du ha fler recept på sylt och saft så hittar du alla recept här: Sylta & Safta